Borbála Parajdi, directorul executiv al firmei Eurotop Consulting, a declarat că în ultima perioadă compania a realizat numeroase proiecte de succes şi a ajutat clienţii săi cu aproape 30 milioane de euro (130 de milioane de lei) finanţări nerambursabile.

„Este o bucurie pentru mine că în ultima perioadă am ajutat atât administraţiile publice locale, cât şi companiile şi ONG-urile să se dezvolte prin identificarea oportunităţilor de finanţare adecvate şi sprijinirea acestora în realizarea proiectelor de finanţare.”

Dintre clienţii noştri pentru care am asigurat consultanţă, aş dori să menţionez următoarele firme care recent au desfăşurat proiecte mai mari de succes:

S.C. Granit Impex S.R.L. (județul Harghita), companie angajată în producţia de textile, am ajutat-o în achiziţionarea de noi utilaje eco-eficiente, care vor conduce la modernizarea proceselor tehnologice în cadrul companiei, prin aceasta crescând şi competitivitatea economică a firmei în regiune.

În cazul firmei S.C. All4plast Recycle S.R.L. (județul Mureș), care se ocupă de reciclarea deşeurilor, şi, de asemenea pentru firma de producţie de articole din plastic, S.C. Triplast S.R.L. (județul Mureș), am contribuit la achiziţionarea de utilaje noi, performante, ceea ce conduce la o creştere a capacităţii de producţie a acestor companii. 

Compania noastră a ajutat mai multe firme din domeniul dezvoltării rurale şi agriculturii în realizarea mai multor proiecte de succes, dintre care amintim S.C. Agro Prod Com Dosa S.R.L. (județul Mureș), companie care a obţinut sprijin nerambursabil pentru achiziţionarea a două maşini agricole noi, mărind astfel capacitatea de producţie. Firma Salcereal (județul Sălaj) a primit finanţare nerambursabilă pentru înfiinţarea unei unităţi de depozitare şi prelucrare a cerealelor. Un alt proiect important în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale este proiectul câştigat de firma International Grain Trade (județul Sălaj), care facilitează demararea activităţilor companiei în domeniul agroturismului.

Printre proiectele administraţiilor publice locale, unul dintre proiectele noastre remarcabile în acest an, este planul de dezvoltare elaborat împreună cu Asociaţia Grupul de Acţiune Locală SEPSI din Sfântu Gheorghe (Asociaţia SEPSI GAL), care oferă soluţii pentru reabilitarea zonelor urbane şi reducerea discrepanţelor locuitorilor care trăiesc în sărăcie extremă şi marginalizat. Planul de dezvoltare Sfântu Gheorghe, în cele trei zone marginalizate, identificate în proiect (Őrkő, cartierul Csíki şi Szépmező), defineşte pentru următorii 7 ani dezvoltări de infrastructură şi de resurse umane.

Cooperarea dintre compania noastră şi Consiliul Local Miercurea Ciuc este extrem de bună. Ca urmare, în oraş vor avea loc mai multe dezvoltări: reabilitarea mai multor şcoli şi grădiniţe, sporirea eficienţei energetice a acestora şi, prin urmare, în viitorul apropriat, va avea loc îmbunătăţirea condiţiilor educaţionale.

Cooperarea bună cu autorităţile publice locale conduce, de asemenea, la construirea unei grădinițe cu program prelungit și reabilitarea unor străzi în Lupeni, extinderea şi modernizarea reţelei de alimentare cu apă din Zetea şi Ditrău, în timp ce în Avrămeşti sprijină reconstruirea căminului cultural. Consiliul Local Gheorgheni cu contribuţia noastră, a aplicat cu succes pentru renovarea Muzeului Tarisznyás Márton.

Printre organizaţiile civile, proiectul Asociaţiei Milvus Group este remarcabilă, care are drept scop elaborarea unui plan de management cu privire la patru zone, arii naturale protejate din judeţul Mureş. Pentru realizarea acestui proiect Asociaţia a câştigat peste 6 milioane de lei finanţare nerambursabilă.

Pe lângă toate acestea, proiectele marcante din acest an includ şi proiectele câştigate de Institutul Oncologic din Cluj, al căror obiectiv comprehensiv este creşterea numărului de beneficiari ai programelor de sănătate, dezvoltarea competenţelor profesionale în domeniul oncologiei, cu accent special pe creşterea competenţei personalului, pe implicarea medicală a programelor de prevenire, depistarea, diagnosticarea şi tratamentul leziunilor precanceroase.

Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Direcţia Apelor din regiunea Tisa de Jos au câştigat aproape două milioane de euro în cadrul programului transregional Interreg V-A România-Ungaria. Obiectivul principal al investiţiei este de a dezvolta echipamentele de protecţie împotriva dezastrelor, astfel acestea pot acţiona mai repede şi mai eficient în caz de inundaţii pe ambele părţi al graniţei în bazinul Mureş.